Stage lopen

SPCO Groene Hart zoekt enthousiaste studenten die graag springen! Niet in het diepe, maar in 'een warm bad' waar een team van betrokken collega's en een leuke groep leerlingen je van harte welkom heten.

We vinden het belangrijk om jou een leerzame en inspirerende plek te bieden en hebben volop kansen en mogelijkheden op een van onze 13 Christelijke basisscholen in Woerden en omstreken. 

Marnix Academie en Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

In verband met het Partnerschap in Opleiding en Ontwikkeling met de Marnix Academie en de samenwerking met de CHE vinden jaarlijks zo'n 75 stagiairs een stageplaats op onze scholen. De instroom en het behoud van jonge medewerkers zijn belangrijke aandachtspunten in het beleid.

SPCO Groene Hart maakt je graag blij met:

  • Het vak kunnen leren en jezelf ontwikkelen;
  • Goede samenwerking tussen studenten, mentoren, schoolteam en ICO;
  • Geschoolde, enthousiaste mentoren en ICO’s die jou verantwoordelijkheid en vrijheid geven om te leren;
  • Goede begeleiding en zorgvuldige feedback;
  • Stageplaats met in het derde jaar een vergoeding en het vierde jaar betaling als onderwijsassistent. Wel zo verdiend!
  • Benoeming binnen de stichting, na een succesvolle afronding SB-fase of LIO!

Goed voor de schoolontwikkeling

De samenwerking met de beide pabo's heeft ook als doel om samen het onderwijs op de scholen en de opleiding te verbeteren. De expertise van de pabo wordt ingezet voor onderzoek om de schoolontwikkeling te ondersteunen. Studenten en leraren werken daarbij samen aan die schoolontwikkeling.

Andere pabo’s en Roc's

Incidenteel lopen stagiaires van andere pabo’s dan de Marnix Academie en CHE stage op een SPCO-school. Zij zorgen zelf voor het contact tussen de stageschool en hun opleiding.

Studenten aan opleidingen voor onderwijsassistent op Roc’s kunnen ook stage lopen op SPCO-scholen. Onderwijsassistenten ondersteunen de leraren bij het voorbereiden van lessen, begeleiden kinderen die bij het leren extra ondersteuning nodig hebben, en helpen bij het organiseren van activiteiten.

Zin in een inspirerende stage?

Onze stagiairs vertellen je graag persoonlijk wat stagelopen bij de SPCO Groene Hart bijzonder maakt. Bekijk hiernaast hun leuke filmpjes en leer van hun ervaringen.

Neem bij interesse contact op met de ICO van jouw schoolvoorkeur of mail naar stagelopen@spco.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk onze filmpjes over:

Goede begeleiding

Henkjan


Betaalde stage

Dionne


Volwaardig teamlid

Wesley


Baangarantie

Ellen